Råd och stöd

På Råå södra skola har vi en skolsköterska, skolläkare, kurator och skolpsykolog som eleverna kan vända sig till för att få råd och stöd.

På skolan finns även en specialpedagog som hjälper elever med behov av särskilt stöd.

Elevhälsan

För att våra elever ska kunna utvecklas och lära sig så mycket som möjligt måste de må bra. Elevhälsan finns till för att stötta eleverna och för att skapa en trivsam miljö i skolan. Till oss kan eleverna komma med alla sorters problem, stora som små. Vi har tystnadsplikt.

Skolsköterska
Christel Anderberg
Telefon: 042-10 77 17
Träffas på skolan onsdagar 08.00-16.30

Skolläkare
Eva Zembron-Björk
Ta kontakt med skolsköterskan för bokning av läkartid.

Kurator
Nikolina Horvat Mijatovic
Telefon: 0732-306587
Träffas på skolan onsdagar 08.00-16.30

Skolpsykolog
Lena Fahlén
lena.fahlen@helsingborg.se

Specialpedagog
Cecilia Andersson
Telefon: 0736-500110

Specialpedagogen hjälper dig som behöver extra stöd i skolan. Genom att regelbundet träffa pedagoger och elever tar specialpedagogen reda på vilka behov av extra stöd det finns i elevgruppen. Specialpedagogen är helt enkelt ”spindeln i nätet” som ser till att alla tillgängliga resurser av olika slag kommer eleverna tillgodo.