Om oss

På Råå Södra skola har vi fokus på vår utemiljö, tryggheten i den lilla skolan och naturligtvis språket som en nyckel till framgång såväl i som utanför skolan.

Alla barn behöver olika sätt för att hitta vägen till sitt lärande. Vi är duktiga på att hitta ditt barns styrkor, behov och förutsättningar och utgår från det i vårt arbete. Råå Södra skola är helt nyrenoverad med moderna lokaler som inspirerar eleverna till nyfikenhet, kunskap och kommunikation. Bredvid skolan ligger nybyggda Råå förskola. I närområdet finns fina grönområden. Bara ett stenkast bort har vi stranden och havet som vi använder oss av flitigt i vår undervisning.

Vi rör mycket på oss

Att på olika sätt få röra på sig främjar lusten och förmågan att lära. Utöver idrotten som alla elever har på schemat varje vecka, erbjuds de även andra möjligheter att sätta sprätt på sin energi. Varje år anordnar till exempel skolans föräldraförening den uppskattade löparfesten ”Rååruset”. Alla barn på skolan springer en sträcka på två kilometer längs stranden och belönas sedan med en medalj samt välbehövlig fika vid målgången.

Alla barn är allas angelägenhet

På Råå Södra skola arbetar vi medvetet med att få positiva och härliga upplevelser tillsammans med varandra. Allt med syftet att stärka självkänslan – det här kan jag. Ditt barns självkänsla är viktig för oss. Därför lägger vi fokus på det som fungerar och det som är bra. Känslan av att allt är möjligt bygger tilltro till den egna förmågan.

Vi som arbetar på skolan har ett gemensamt förhållningssätt som möter ditt barn vem barnet än vänder sig till. Alla barn är allas angelägenhet på vår skola. Alla vi som arbetar här reagerar och agerar tydligt när vi ser eller hör något felaktigt beteende.

Profilämnen på skolan

Från årskurs 5 får eleverna möjlighet att välja ett profilämne som följer dem genom åren. Eleverna kan välja mellan idrott, musik och media. Det profilämne eleven väljer har man på Högastensskolan. Högastensskolan har behöriga pedagoger i alla profilämnen och ändamålsenliga lokaler såsom musiksal, idrottshall och ett modernt mediatek. Läs mer om profilämnena på Högastensskolans hemsida